Navigatie menu
zoeken
Binnenstadsjongeren
Binnenstadsjongeren
 [KINDERWIJKRAAD]  Binnenstadsjongeren
Isabelle Bogaard | Kinderwijkraad |
18 juni 2024

In opdracht van de Kinderwijkraad heeft Isabelle Bogaard een interview afgenomen. Het initiatief van de kinderwijkraden komt van DOCK en is in samenwerking met scholen uit alle wijken van de stad. In een wijkraad bepalen kinderen samen welke thema’s zij belangrijk vinden voor hun wijk. Isabelle ontmoet buurvrouw Henny Diemer en stelt haar wat vragen.

Isabelle 'Hoe zou jij je buurt omschrijven?'
Mevrouw  Diemer 'Ik vind het een hele gezellig en bijzondere buurt. Er zijn leuke buren die op een fijne manier op elkaar letten en helpen als het nodig is. Ook wordt er af en toe iets georganiseerd door de straat'.

'Voel je je welkom en veilig in de buurt? Waarom wel of waarom niet?'
'Ik voel mij heel erg veilig. Het enige is dat de kussentjes telkens worden gestolen van mijn stoeltje buiten.
40 jaar geleden, toen ik hier net kwam wonen, voelde ik mij niet zo welkom. Mensen zeiden dat ik gek was omdat ik het huis in mijn eentje kocht. De staat van het huis was zo slecht dat geen aannemer wilde helpen. Het duurde lang om het huis mooi te maken met veel timmeren en schilderen. Later kwam het goed, ik leerde de juiste mensen kennen'. 

'Wat is je favoriete plek in de buurt? Waarom?
'
Mijn favoriete plek in de buurt is het Ledig Erf, daar zijn leuke dingen te doen zoals koffiedrinken op het terras en de bioscoop. Het is er altijd levendig'.

Voor wie/welke groep zou er wat extra aandacht mogen zijn in jouw buurt?
'
Voor de wat oudere kinderen, jongeren die naar de middelbare school gaan. En er is geen bejaardentehuis dichtbij. Kinderen in Nederland blijken uit onderzoek wel de aller gelukkigste te zijn'. 

< naar dossiers-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Binnenstadsjongeren
Bewogen geschiedenis: van daklozen tot woningzoekenden
Zilverstraat