Navigatie menu
zoeken
Vereniging Bewoners Binnenstad Utrecht
Vereniging Bewoners Binnenstad Utrecht
 BEWONERSINITIATIEF  Vereniging Bewoners Binnenstad Utrecht
Voorzitter VBBU Frank van Eijkern |
25 april 2024

Een werkgroep van bewoners heeft zich het afgelopen half jaar ingespannen om te komen tot een vereniging van bewoners van de wijk binnenstad. Dat was hard nodig na het wegvallen van het wijkplatform binnenstad enkele jaren geleden. De ondernemers, city marketing en de horeca zijn immers goed georganiseerd en hebben flinke budgetten. De vereniging overlegt met de gemeente Utrecht en partners in de stad.

De vereniging heeft intussen een bestuur, een raad van toezicht en een website: www.vbbu.nl Kijk daar maar eens op.
 
Signalen uit de buurten
Er lopen een al heleboel initiatieven. Een ervan is het opzetten van een klankbordgroep met daarin vertegenwoordigers van de 11 buurten in de wijk binnenstad. We willen uit elke buurt twee mensen hebben die bijhouden welke problemen er spelen in de buurt. Die problemen komen dan aan bod in ons regelmatige overleg met de gemeente.
We zijn halverwege met het vullen van deze klankbordgroep, dus als iemand mee wil doen, graag. Stuur een mail naar bestuur@vbbu.nl
 
Lid worden
We zijn gericht aan het folderen en aan het leden werven. Bij een vereniging zijn de leden immers de baas. Als je nu lid wordt, kun je meteen je stem laten horen op de komende algemene ledenvergadering op 22 mei a.s. Het lidmaatschap kost 10 euro per jaar. Stuur een email naar ledenadministratie@vbbu.nl en je ontvangt een inschrijfformulier. Doen!
 
Met hartelijke groet,
 
Frank van Eijkern
Voorzitter VBBU.
 
 
 
 

< naar blogs-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Vereniging Bewoners Binnenstad Utrecht
Wervenberaad komt met Opschoondag aan de Werf
Brieven uit de buurt, Stok aan Bloem