Navigatie menu
zoeken
‘Geen brug voor haastige fietsers’
‘Geen brug voor haastige fietsers’
 [ACHTER HET] NIEUWS  ‘Geen brug voor haastige fietsers’
Ineke Inklaar |
10 juni 2021

Zorg dat er rond de sluisjes zo min mogelijk verkeer kan komen. Maak het gebied groener en nog aantrekkelijker voor toeristen en andere voetgangers. Mik op fietsers die geen, herhaal: geen haast hebben. Dat voorstel hebben Ben Nijssen en Marianne Elsakkers namens een tiental buurtgenoten naar de Utrechtse gemeenteraad gestuurd.

Ze kanten zich tegen het gemeentelijke plan om bij de Bemuurde Weerd een fietsbrug aan te leggen. Zo’n doorsteek moet tijdwinst opleveren voor de fietsroute via de singel ‘om de noord’. Geen haast, maar genieten – is hun pleidooi. Van de monumentale gebouwen van de middeleeuwse voorstad, van de eeuwenoude kades, van het samenkomen van Vecht, singel en gracht. Van het prachtige zicht op de Dom, van het handbediende sluizencomplex. Een fietsbrug daar, onderdeel van de gemeentelijke mobiliteitsplannen, verpest volgens hen dit prachtige uitzicht.

‘Er is leuke horeca, in de nabije toekomst staat er een historische kraan bij de Monicabrug, er zijn kadeconcerten in de zomer en Sinterklaas komt hier in de winter aan. Maak het noordelijk poortgebied aantrekkelijk zónder doorgaande wegen voor auto’s of fietsen. Plant er meer groen, richt het in als woonerf waar stapvoets gereden moet worden’, is het pleidooi van de Oudegracht- en Weerdsingel OZ-bewoners.

Foto: Luuk Huiskes

Gerelateerd: https://www.binnenstadskrantutrecht.nl/blog/ongezouten-meningen

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
Nobelstraat; bekende feiten maar nog geen oplossing
Meepraten over de knip op het Ledig Erf
Keldereigenaren ‘subsidieregeling niet in samenspraak met raadsbesluit’