Navigatie menu
zoeken
Erfgoed-ambachten Bouwplaats op Domplein
Erfgoed-ambachten Bouwplaats op Domplein
 [ACHTER HET] NIEUWS  Erfgoed-ambachten Bouwplaats op Domplein
Redactie |
5 juni 2024

Hoe restaureer je erfgoed? Ook dit jaar organiseert de Stichting Herbouw Domkerk, in samenwerking met de Domkerk, een Erfgoed-ambachten Bouwplaats. Op de tijdelijke bouwplaats op het Domplein kunnen bewoners, bezoekers van de stad en scholieren van basisscholen en praktijkscholen zien hoe het werkt. Iedereen kan zelf de beitel en ander gereedschap ter hand nemen.

Vakbekwame (restauratie-) beeldhouwers, steenhouwers, houtbewerkers, timmerlieden, metselaars, leidekkers, schilders en glazeniers zullen hun ambachten demonstreren en instructie geven.

Zonder die specialisten kan de stad de Domtoren, de Domkerk en al die andere historische monumenten, die door de tand des tijds en de zure regen aangetast zijn niet in stand houden. Voor een monumentale stad als Utrecht is het van groot belang om de erfgoed-ambachten in ere te houden en jongeren te inspireren om een opleiding tot erfgoed-specialist te volgen.
Stichting Herbouw Domkerk hoopt daarom met name jongeren te bereiken.

Zij kunnen onder begeleiding van erfgoed-specialisten ervaren dat het ‘vet gaaf’ is om voor een erfgoed-opleiding te kiezen. Er zit toekomst en werkgelegenheid in. Jongeren die slim zijn met hun handen moeten volgens de stichting niet op een kantoor terecht komen, maar in een praktisch beroep zoals erfgoed-specialist.

Enkele basisscholen en praktijkscholen uit Utrecht hebben groepen leerlingen voor de Bouwplaats ingeschreven. Wanneer er geen schoolklassen zijn is de Erfgoed-ambachten Bouwplaats open voor iedereen. Aansluitend kan de Dom met een rondleider bekeken worden.
Iedereen kan de Bouwplaats tussen 12 tot en 26 juni bezoeken. Er zijn geen drempels, de Bouwplaats is rolstoel toegankelijk.

 

Erfgoed-ambachten Bouwplaats Domplein
12 tot en met 25 juni van 10:00 tot 17:00 uur
Zondag gesloten
Toegang gratis

Stichting Herbouw Domkerk - www.herbouwdomkerk.nl

< naar nieuws-overzicht

Scrhijf je in voor de nieuwsbrief
Eerder verschenen papieren uitgaven
De Bastaard; 40 jaar café met liefde voor theater en literatuur
Erfgoed-ambachten Bouwplaats op Domplein
400 kilometer glasvezelkabel voor de Binnenstad