Utrechts straten

Vrouwjuttenhof viert verduurzaming van woningen

18 juli
Elaine Vis

 

Na jaren onderhandeling vierde buurtbewoners van de Vrouwjuttenhof gisteren groots feest. Eigenaar Mitros heeft de sociale huurwoningen opgeknapt. De renovatie is vorige week afgerond. De ventilatie werkt weer naar behoren, schimmel is verleden tijd en er is overal dubbel glas.

Het wooncomplex Vrouwjuttenhof is eind jaren zeventig gebouwd naar een ontwerp van het bureau van C.L.Temminck Groll en Paulus van Vliet. Het is een monument van de stadsvernieuwing. Nu voldoet dit monument weer aan de huidige woonnormen.

 

schermjuttenhofFoto door Luuk Huiskes

 

Drie jaar geleden lieten de bewoners onderzoek doen door de Energiebus van de Nederlandse Woonbond. De uitslag was alarmerend. De woningen hadden energielabel E tot C, afhankelijk of het tussen-, hoekwoningen of maisonettes zijn. De aanbevelingen van het rapport van de Energiebus zijn bij de huidige renovatie grotendeels opgevolgd.

 

Het stroperige proces met Mitros zorgde voor een enorme samenhang onder bewoners, alle veertig huishoudens kennen elkaar. Enkele weken geleden zijn de bouwvakkers bedankt met een concertje. En gisteren was er een buurtfeest.• 


<< terug naar overzicht