Utrechts straten

Verbouwing Tivoli Oudegracht vertraagd

De verbouwing van Tivoli Oudegracht loopt een enorme vertraging op. Minstens een jaar later dan in eerste instantie is gepland. De omgevingsvergunning voor de verbouwplannen is nog steeds niet aangevraagd. Pas in september 2019 diende ontwikkelaar Stadswaarde een definitief ontwerp in.

 

In oktober 2018 was al duidelijk dat vastgoedontwikkelaar Stadswaarde het leegstaande pand op Oudegracht 245 mag herontwikkelen. Deze oude poptempel, waar onder meer Nirvana, Pearl Jam en R.E.M. optraden en tot voor kort Kytopia was gehuisvest, wordt omgebouwd tot ‘horecahotspot’ met een restaurant, koffiebranderij, bierbrouwerij, broodbakker en mogelijk een trouwzaal. Ook komt er een boetiekhotel met 45 kamers. Voor jong Utrechts talent blijft er een klein podium beschikbaar.


Het oorspronkelijke plan van Stadswaarde is in het definitieve plan enigszins aangepast naar aanleiding van gesprekken met omwonenden. Na de beoordeling door de gemeente is vervolgens afgelopen januari de overeenkomst van uitgifte door de gemeente en Stadswaarde ondertekend. Op basis van het ingediende definitieve ontwerp kan de ontwikkelaar nu een bouwaanvraag voorbereiden.


Tivoli Oudegracht

 

Omdat het complex aan de Oudegracht een monument is, moet een uitgebreide procedure worden doorlopen. Deze duurt zeker wel 6 maanden; zolang blijft het complex vooralsnog eigendom van de gemeente. De panden aan de Springweg worden nog gewoon gebruikt door de kinderopvangorganisaties Ludens en Arthemis.

Leegstandsbeheer
Het hoofdgebouw aan de Oudegracht wordt beheerd door Ad Hoc Leegstandsbeheer. Er zijn nu ateliers en werkruimten voor meerdere kleine zelfstandigen. De renovatie start, als alles mee zit, waarschijnlijk dit najaar en moet een jaar later klaar zijn. De oorspronkelijke planning, dat het dit najaar klaar zou zijn, wordt dus niet gehaald. •

 

Tekst en fotografie door Ton Verweij.


<< terug naar overzicht