Utrechts straten

Roost aan de singel vals beschuldigd

In de vorige editie van de Binnenstadskrant stond een artikel over ROOST aan de Singel. Een verhaal van negatieve aard met beweringen die niet op waarheden zijn gebaseerd. Dat is jammer. Zonder deze onwaarheden te veel aandacht te gunnen, heeft ROOST wel de behoefte om het beeld te corrigeren. Negativiteit is immers het laatste wat een plek als ROOST wil. De horeca-gelegenheid in Park Paardenveld moet een toegevoegde waarde zijn voor de leefbaarheid in de stad, een plek waar men kan ontspannen en genieten. Dat veel Utrechters dit ook zo beleven, is onder andere af te leiden uit het intensieve gebruik. Het geeft weer dat er een zekere behoefte is aan ongedwongen buitenplekken in Utrecht en ROOST doet zijn uiterste best om zoveel mogelijk rekening te houden met haar omgeving.


Een kritische noot is altijd welkom en negatieve publiciteit is ook publiciteit, maar wanneer dit gebaseerd is op onwaarheden wordt niemand hier wijzer van. Helaas zijn wij vóór publicatie van het artikel niet gehoord. Zo werd er in het artikel verwezen naar het organiseren van 24 illegale evenementen in het seizoen 2018 en het niet handhaven van de gemeente hierop. Deze zogenaamde illegale activiteiten zijn kennelijk gebaseerd op het aantal Facebook-evenementen die ROOST vorig jaar online postte. ROOST organiseerde in twee jaar tijd twee vergunningsplichtige evenementen, waarvoor vergunning verleend is. Er is nooit een evenement illegaal georganiseerd.

Nu het misverstand.
Het aanmaken van Facebook-evenementen en activiteiten waarvoor een evenementenvergunning verplicht is, zijn echter niet aan elkaar gelijk te stellen. Het gaat hier om promotie voor de bestaande restaurantfunctie en dat is volgens de wet niet vergunningsplichtig. Sinds wanneer is het serveren van oesters en bubbels tijdens ‘Oesters aan de Singel’ of paella op een zomerse zondag tijdens ‘Paella en Sangria’ een vergunningsbehoevende activiteit? En als dit daadwerkelijk illegale activiteiten waren geweest, had de gemeente hier dan niet op gehandhaafd gezien het strenge toezicht op deze plek met een tijdelijke vergunning?


De journalist van het artikel, Ben Nijssen, is al jaren bestuurder en voorzitter van het Wijk C Komitee. De titel van de stichting geeft aan dat zij zich inzet voor het bevorderen van het leefklimaat voor alle Wijk C- bewoners, maar in werkelijkheid bestaat het comitée uit enkele bewoners die onder deze noemer hun eigen idealen nastreven. Wat natuurlijk hun goed recht is. Juist daarom worden onder andere de bewoners van Wijk C, de wijkraad Binnenstad en de bewonersvereniging Pijlsweerd op initiatief van de gemeente uitgenodigd om bij evaluaties aan te schuiven. Er zijn tot nu toe acht evaluaties geweest en die hebben altijd geleid tot een positief advies. Helaas wordt de communicatie vanuit het Wijk C Komitee nu verlegd naar de openbare media onder het mom van onafhankelijke journalistiek. Met een dubbele pet op schreef de heer Nijssen het artikel voor de Binnenstadskrant om de Binnenstadsbewoner onder valse voorwenselen van zijn standpunt te overtuigen.


De missie van ROOST is een positieve bijdrage leveren aan onze prachtige stad. Wij en – gezien de reacties – velen met ons zijn ervan overtuigd dat wij Park Paardenveld mede laten stralen met de invulling zoals die nu is. Een mooi stukje groen in de Binnenstad met een horecagelegenheid waar Utrechters maximaal kunnen genieten. En daarom nodigen wij Ben Nijssen en de overige leden van het Wijk C Komitee graag uit om dit ook te komen ervaren en met ons in gesprek te gaan om gezamenlijk te kijken naar eventuele verbeterpunten. Wij hopen op een positieve bijdrage van iedereen die Park Paardenveld een warm hart toedraagt.•

 

Namens Roost, Sidney Rubens.
Uit de Binnenstadskrant nummer 3, 2019.

lees ook: Protest activiteiten Roost


<< terug naar overzicht