Utrechts straten

Kunstenaars openen hun ateliers

Op twee zondagen, 7 en 14 oktober, openen 250 kunstenaars uit Utrecht ’s middags hun atelier voor publiek. In de Binnenstad zijn drie routes uitgestippeld. Te voet is een rondje prima te doen.

Het rondje Universiteitskwartier start bij het middeleeuwse huis Achter Clarenburg 2 in het atelier van Otto Hamer. Via de tijdelijke ruimten in de Hardebollenstraat en de ateliers in de Wolvenbuurt buig je af naar de Pauwstraat waar vijf kunstenaars, onder wie Robbie Cornelissen, hun atelier openstellen.

De route Singel en Kade komt langs de randen van de Binnenstad maar ook in de atelierpanden aan het Geertekerkhof. Het rondje Museumkwartier komt zowel in ateliers in steegjes en hofjes als in het verzamelpand aan de Lange Nieuwstraat waar zeven kunstenaars werken.

Boven van links naar rechts. Salman Ezzammoury, Uli Kurner, Robbie Cornelissen Beneden. Karin Vlugter, Abderrahim Chawki @ Sjaak RamakersBoven van links naar rechts. Salman Ezzammoury, Uli Kurner, Robbie Cornelissen Beneden. Karin Vlugter, Abderrahim Chawki @ Sjaak Ramakers


Je komt in opgeruimde kale witte ateliers en in overvolle werkplaatsen. Soms sta je opeens in een huiskamer. En overal ben je de gast.

Bij elk atelier kun je een gratis magazine krijgen met plattegronden en korte interviews. Alle informatie over de kunstenaars, inclusief uitgebreide beschrijvingen van de routes, is te vinden op www.atelierrouteutrecht.nl. •

Geschreven door Elaine Vis.
Uit de Binnenstadskrant nummer 4, 2018.


<< terug naar overzicht