Utrechts straten

Kom werken in de zorg in hartje stad

De zorg staat te springen om mensen. Alleen al in de verpleeg- en verzorgingshuizen zijn de komende jaren ruim 170.000 medewerkers nodig. Na een tijdperk van bezuinigingen stelt de overheid eindelijk geld beschikbaar voor meer zorgmedewerkers. Dat is goed én hard nodig. Want goede zorg en persoonlijke aandacht geven, dat vraagt tijd. Het Bartholomeus Gasthuis maakt tijd en ruimte vrij om zorgtalent te laten ontdekken hoe zinvol werken in de ouderenzorg is. Zo draagt het gasthuis zijn steentje bij aan de maatschappelijke uitdaging om genoeg zorgmedewerkers te krijgen. En dat past helemaal in de lijn van meer dan zes en een halve eeuw zorghistorie en naastenliefde.

Voor mensen die geen zorgervaring en -opleiding hebben, maar wel de overstap overwegen, biedt het Gasthuis een oriëntatiebaan: drie maanden (betaald) werken in een zorgteam en erachter komen of de zorg écht iets voor hun is. Daarnaast is het in het gasthuis mogelijk om als leerling te werken en je diploma’s te halen. Er zijn diverse opleidingsplaatsen om het vak van verzorgende IG of verpleegkundige te leren.

Goede zorg verlenen vraagt naast toewijding ook om ervaring en vakmanschap. Daarom breiden we onze zorgteams uit met helpenden, verzorgenden IG en verpleegkundigen.

mevrouw-met_viola_da_gamba


Cliëntgericht

Wil jij graag werken in een klein en inspirerend huis waar je iedereen kent en waar iedereen jou kent? Waar er naar je geluisterd wordt? In het Gasthuis kan dat. Hier geldt het uitgangspunt dat zorgmedewerkers zich optimaal moeten kunnen richten op wat de cliënt vraagt. Daarom werkt het gasthuis niet met zelfsturende teams. Wat het gasthuis écht belangrijk vindt? Dat medewerkers zich verbonden voelen en de kans krijgen om dát te leren wat zij nodig hebben om hun werk zo goed mogelijk en met plezier te doen.


Het Gasthuis stelt voortdurend doelen om de organisatie en de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren en te vernieuwen. Alles met de missie om voor de bewoners van het Gasthuis en van Utrecht een vertrouwde, veilige plek te zijn om ‘zorgeloos verzorgd’ te genieten van het ouder worden. Werken op deze plek vraagt dus niet alleen een warm hart, maar ook een kritische blik en ambitieuze houding. Elk detail doet ertoe.


Die ambitie vertaalt zich in een gemiddeld waarderingscijfer van een negen op Zorgkaart Nederland, een bovengemiddelde medewerkerstevredenheidsscore en een laag ziekteverzuim. Om dit vast te kunnen houden, zijn nieuwe talenten nodig. Je bent dus harte welkom. •


Geschreven door het Bartholomeus Gasthuis.

Uit de Binnenstadskrant nummer 5, 2018.


Het Bartholomeus Gasthuis is een modern verzorgingshuis, verpleeghuis en Huis in de Wijk. Utrechters kunnen er meedoen aan de activiteiten, of zij kunnen er beschut en veilig wonen met of zonder zorg. Ook voor de aller-kwetsbaarste ouderen is er plek. Het Gasthuis heeft zorghotelkamers, serviceappartementen, een woonzorgcentrum en zes kleinschalige groepswoningen met ieder acht tot tien appartementen voor psychogeriatrische cliënten. Ook werken in het Bartholomeus Gasthuis? Reageer dan op een van onze vacatures op www.bartholomeusgasthuis.nl/home/vacatures. Eerst meer weten? hrm@bartholomeusgasthuis.nl. •


<< terug naar overzicht