WijkConnect verbindt bewoners

Sinds 2018 telt WijkConnect Binnenstad al 350 actieve buren, zo berichtte de Binnenstadskrant in januari. Maar de naamsbekendheid en het aantal contacten kunnen nog veel beter, zo vinden de initiatiefnemers van het virtuele wijkplatform. WijkConnect, gestart in Hoograven, bestaat zeven jaar en is drie jaar actief in de Binnenstad.


Berny de Vries, een van de initiatiefnemers: ‘Mensen verbinden in de wijk. Dat is de missie van WijkConnect.’ Hij woonde toen in Hoograven en werkte in Rotterdam. Samen met zijn vrouw verliet hij elke ochtend vroeg het huis om te gaan werken, hij in Rotterdam, zij in Arnhem. Het wijkgebeuren ging grotendeels aan hem voorbij. Dat vond hij een gemis. ‘Met één klik maak je contact met de andere kant van de wereld, waarom dan niet met je wijk?’ Anno 2019 is WijkConnect uitgebouwd tot een professioneel medium met stadsbrede dekking in Utrecht. Je kunt oproepen en mededelingen kwijt op het wijkprikbord. Activiteiten ontdek je in de wijkagenda. Ook kunnen organisaties zich presenteren in de organisatiegids en bieden ondernemers uit de wijk hun diensten en producten aan in de wijketalage.


Het aantal deelnemende organisaties en initiatieven groeide naar 58; er staan 40 activiteiten op de wijkagenda. Ook op het prikbord wordt van alles aangeboden of gevraagd. Vinden vraag en aanbod elkaar ook? Initiatiefnemer De Vries: ‘We weten uit de cijfers van heel Utrecht dat ruim een derde van alle contacten tot een geslaagde match leidt’. Om de naamsbekendheid verder te vergroten, zijn er filmpjes over activiteiten in de Binnenstad.. Ze staan op Youtube onder ‘wijkconnect Binnenstad’. Ontdek de wijk, ontmoet je buren en ga naar www.wijkconnect.com/utrecht/Binnenstad •


Geschreven door Marianne Coopmans.
Uit de Binnenstadskrant nummer 3, 2019.


<< terug naar overzicht