achtergrkrantuploads

2019_1

Januari 2019

In deze editie van de Binnenstadskrant:


Woonoverlast in APV
Woonoverlast moet per Algemene Plaatselijke Verordening (APV) in Utrecht worden verboden, vindt de Utrechtse Stichting tegen Geluidshinder. In tweehonderd gemeenten staat woonoverlast al in de APV, maar in Utrecht nog niet.


Kettingzaag gaat tekeer
Edddy Stolk: 'De laatste tijd hoor ik regelmatig het geluid over de Oudegracht klinken. Ik krijg er een onrustig gevoel van en loop snel naar het raam. Welke boom is er nu weer aan de beurt? Je weet het niet. Het voelt als een loterij. Ieder moment zou het kunnen gebeuren, kan de boom voor jouw huis zomaar ineens weg zijn.' 


Vooral winkelstad
Nationaal staat Utrecht bekend als stad om leuk te winkelen, niet zozeer als culturele stad. Maar voor bewoners is het zeker een stad vol cultuur. Bezoekers associëren Utrecht niet als stad met veel festivals, blijkt uit het eerste ‘merkonderzoek’ van Utrecht Marketing, uitgevoerd door Blauw Research uit Rotterdam.


Domplein onveilig
Je hoeft maar een uurtje of zo op het Domplein te vertoeven en je ziet stressmomenten, vooral op drukke dagen. Fietsers die al slalommend om de voetgangers hun weg zoeken, voetgangers die van schrik opzij springen, een koerier van Thuis Bezorgd die onverstoorbaar dwars door een groepje toeristen rijdt op een scootertje. Een elektrische scooter dat wel, maar je hoort hem niet aankomen.

>> download pdf
<< terug naar overzicht