achtergrkrantuploads

2017_1

Januari 2017

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Dokter Jaap
Jaap van der Laan weet veel van de Binnenstad en ook van de bewoners, niet alleen ernstige zaken, maar ook leuke en positieve dingen. De dokter woont en werkt in hartje Utrecht.

Witte Wolf wil bijten
Vereniging De Witte Wolf heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. Zij onderzocht een toekomst op Wolvenburg (de voormalige gevangenis), om er te wonen in koop-, huur- en sociale huurwoningen.

Hotelkamer-explosie
Niet met angst en beven, maar wèl met licht gefronste wenkbrauwen kijkt Hotel Overleg Stad Utrecht (HOST) naar de razendsnelle toename van het aantal hotelkamers in de stad en naaste omgeving. Bij de huidige 1600 kamers komen er in de zeer nabije toekomst zeker duizend bij. Die projecten zijn al in uitvoering of beginnen binnenkort.

Tikkertje
Eric (7 jaar) hoopt dat dit interview hem een beetje beroemd maakt. Net als zijn vriendje Marius uit de Groenestraat, die – zegt hij heel trots – bij Zapp een televisieprogramma heeft, waar hij kleinere kinderen uitlegt hoe dingen werken.

Harrie’s worsteling
Zijn ‘kleine stukje’ op de achterpagina kost Harrie Thewessem (60) nogal wat tijd. Om preciezer te zijn: uren per dag, en dat soms veertien dagen lang. Schrijven valt niet mee, maar dit is ongewoon. Eind januari 2013 werd Harrie ziek.

Feestverlichting
Het viel begin november meteen op: er hing nieuwe feestverlichting in de Binnenstad. Overal dezelfde, met in de hoofdrol een golvend lint en een schijf van fel-lichtblauw blikkerende ledlampjes, daaronder een dunne gele slinger en opzij nog een wapenschild. Ook was hier en daar de naam van een ‘kwartier’ in licht over een straat gespannen. Bomen hadden als vanouds de minilichtjes in hun takken, maar sommige bomen waren nu versierd met grote gele en lichtblauwe bollen. Hierover moet nagedacht zijn.

>> download pdf
<< terug naar overzicht