achtergrkrantuploads

2016-1

Januari 2016

In deze editie van de Binnenstadskrant:


De langverwachte

Jaar na jaar werd zijn komst uitgesteld, maar nu is hij dan toch in aanbouw: de fiets- en voetgangersbrug over het spoorwegemplacement. Hij verbindt de Binnenstad met het westelijke deel van de stad. Aan de westzijde zijn eind december de eerste pijlers en brugdelen geplaatst.


Moderne toegangspoort

De Marga Klompébrug, de nieuwe brug die het Moreelsepark met de Mariaplaats verbindt, is nog niet af. Er komt nog een enorme ‘sculptuur’ overheen, een ‘torqued arc’ die als een moderne stadspoort bezoekers van de oude Binnenstad vanaf het Stationsgebied verwelkomt.


De fiets de lucht in

Nu al heeft Utrecht drie straten in de nationale top-tien van fietsdrukte. Er moet dus iets gebeuren in de krappe Binnenstad. Daarom heb ik, Bert Determeijer, burger van deze stad en redacteur van de Binnenstadskrant, een plan gemaakt: de fiets gaat de lucht in. Daar is alle ruimte. Dit kan met een rank netwerk van fietspaden over de oude stad heen.


Ondergrondse wereld

Anno 2016 is er in Utrecht een ondergrondse stad ontstaan, waar gerecreëerd, gewinkeld, gewerkt en gewoond wordt. In navolging van kunstenaars hebben architecten, ontwerpers, schrijvers en trainers de werfkelder ontdekt als dé plek om rustig te werken. Een nieuwe trend, vooral richting Twijnstraat, is wonen of logeren in een werfkelder.


Maar ook in deze editie van de Binnenstadskrant:
- Polsbandje voor iedereen
- Topbruggen uit de twintigste eeuw
- Brug duikt weer op
- De overblijfselen van Nachtregels
- Boogbruggen aan sloop ontkomen
- Oversteken in een schuitje
- Getob over inrichting Vredenburg
- Wolvenbuurt moet wennen aan drukte
- Opa’s en oma’s (fotoreportage)
- ‘Busklap’ op komst

>> download pdf
<< terug naar overzicht