achtergrkrantuploads

2015-4

September 2015


In deze editie van de Binnenstadskrant:

Grachtzwemmen
Na een feestje in een werfkelder, als Nederland wint van Brazilië of vanwege een weddenschap, willen mensen weleens de Oudegracht in duiken. Maar serieus zwemmen in de gracht, als alternatief voor het zwembad, dat doen er maar weinig.

Hardloopgolf
"De zon schijnt, het licht valt door de bomen op de Sterrenburg. Wandelaars, snuffelende en blaffende honden genieten van deze warme zondagmorgen. Ik ook. Ik loop hard. Maar hoe gezond is dat eigenlijk, sporten midden in de stad? Want de lucht zit er vol fijnstof, koolmonoxide en andere potentieelgevaarlijke uitlaatgassen." Door: Henk Oldenziel.

Schoffelen

Een waterig zonnetje schijnt op de Pandhof van de Dom. De zelfbenoemde beheerder Sies Jonkman is behoedzaam tussen twee plantjes in de weer met een schoffel. Sies viert dit jaar het veertigjarig jubileum van het particulier initiatief dat deze parel van de stad onderhoudt en koestert.

1 jaar stadskantoor

Direct na de opening van het Stadskantoor klaagden ambtenaren over lawaai en gebrek aan privacy op de werkplek, wachttijden bij de liften en vooral over het verplichte flexwerken. De burger mopperde over de veel te lange telefonische wachttijden, de onbereikbaarheid, de ontoegankelijkheid voor bezoekers met een auto en het feit dat je uitsluitend op afspraak welkom bent. Op 7 oktober is het een jaar geleden dat het immense gebouw werd betrokken. Hoe is inmiddels de tevredenheidsscore?

Vleermuizen spotten
Het is een warme augustusavond tegen elven. Op de stoep van het spoorweggebouw De Inktpot bij de Catharijnesingel buigen zich vijf mensen over een plattegrond van de Binnenstad die in een paar stukken is opgedeeld. Vlug wordt afgesproken wie welk stuk doet en dan gaan ze op pad. Op zoek naar vleermuizen.

>> download pdf
<< terug naar overzicht