achtergrkrantuploads

2015-3

Juni 2015

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Hotspot Ledig Erf
Na een lange aanloop is er vaart gekomen in de ontwikkeling van nieuwe horeca op het Ledig Erf. Naast elkaar openden Stelios en Speck na veel gedoe over de terrasvergunning hun deuren. Daarmee is deze mooie plek aan de zuidpunt van het centrum eindelijk helemaal ingevuld.

HC dijt uit
Als een reuzenpaddenstoel verrijst het nieuwe entreegebouw van Hoog Catharijne uit de grond waarop nog niet zo lang geleden Peek & Cloppenburg stond. Zoals te zien is van achter de ramen van de Radboudtraverse, gaat het nieuwe entreegebouw de hele vlakte van het Vredenburg tot de Catharijnesingel bestrijken. Vanaf niveau -2 wordt zowel in de diepte als naar boven gebouwd. Naar beneden aan een in totaal vijf lagen diepe parkeergarage, naar boven aan het entreegebouw. Naast TivoliVredenburg is een doorgang vrijgehouden zodat je straks van het Vredenburgplein naar de singel kunt lopen. BAM, uitvoerder van het project, krijgt uit de hele wereld veel belangstelling voor deze operatie.

Onbetaalbare bomen
De VVD en het CDA schrikken van de kosten om beeldbepalende bomen op de werven langs de Oude – en de Nieuwegracht te behouden. André van Schie (VVD) vindt dat tienduizend euro per boom het maximum moet zijn. Dit zou het einde van veel bomen betekenen. Het vorige college van B&W stelde een limiet van 2,4 miljoen euro voor speciale ingrepen om bomen te sparen. Zolang de gemeenteraad niet anders beslist wordt op die basis doorgewerkt. Dat betekent dat 46 beeldbepalende bomen blijven staan en 48 beeldbepalende bomen niet. Wordt daarentegen Van Schie’s suggestie overgenomen dan blijven er maar een handjevol over.

Veel stegen op slot
In de Loeff Berchmakerstraat stapt Wim van Willigenburg van zijn fiets. Hij haalt het boek De Schuiftrompet van C.C.S. Crone uit zijn zak en leest plechtig voor: ‘Ze kwam voorbij de Peterseliesteeg; daar was geen feest te merken.’

>> download pdf
<< terug naar overzicht