achtergrkrantuploads

2015-2

Maart 2015

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Lekker blijven zitten
Lekker blijven wonen (als dat zou kunnen) - Met trompetgeschal werd in 2009 het wijkakkoord Wonen-Welzijn-Zorg gepresenteerd. Een speerpunt was de vergroting van de mogelijkheden voor ouderen om in de Binnenstad te kunnen blijven wonen. De ondertekenaars zouden alles op alles zetten. Inmiddels zijn we zes jaar verder. De conclusie: er is bitter weinig van de grond gekomen.

Altijd vriendjes
Op de Plompentorengracht 6-8, een voormalig kraakpand, delen 36 huurders en negen kinderen zes keukens, een kapel en een grote tuin.

De renners komen
In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 juli ondergaat Utrecht een metamorfose. De stad wordt dan in razend tempo ingericht als wielerarena voor de proloog en de eerste etappe van Le Grand Départ van de Tour de France op 4 en 5 juli.

Kytopia bloeit
Vanaf het moment dat de spullen hier staan voelt het goed en zijn we thuis, alsof het altijd al zo had moeten zijn.’ Mathijn den Duijf loopt voor me uit en geeft een uitgebreide rondleiding door het voormalige Tivoli, waar ik jarenlang bijna dagelijks kwam als muzikant, medewerker en liefhebber.

Al die jonge vrouwen
Het aantal mannelijke en vrouwelijke bewoners is in de Binnenstad ongeveer gelijk. Dat is opvallend omdat in de hele stad Utrecht zes procent meer vrouwen woont.

>> download pdf
<< terug naar overzicht