achtergrkrantuploads

2014-4

September 2014

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Rare dieren
Een schril gekrijs hoog in de bomen. In het Zocherplantsoen bij de Sterrenwacht zitten knalgroene halsbandparkieten. Ze waren al eerder gesignaleerd in de binnentuinen op de Maliebaan. De papegaaiensoort, afkomstig uit Zuid-Azie en Afrika, bezoekt het stadspark en overwintert langs de Vecht. Ze zoeken gezelschap van de mens om aan voedsel te komen. De exotische vogel is binnen een tiental jaren een stadsbewoner geworden.

Onder het stof

Het kan nog wel even duren, de bijzondere toestand waarin de ‘Oude Boekhandel voorheen H.W. Meyer jr’ verkeert. De tweedehands boeken in de etalages van het winkeltje Korte Jansstraat 2 staan er zielig bij. Verbleekt en verstoft, na jaren waarin niemand naar ze omkeek.

Drama Bijenkorf

Iedereen baalt er van, vooral ook de voetgangers. Doordat de verbouwing van de Bijenkorf is stilgezet, ziet het warenhuis er van buiten uit als een rampgebied. Hoe lang dit zal duren is ongewis. Hoewel er bezwaren waren ingediend tegen het bestemmingsplan, nam de opdrachtgever het risico toch al met de verbouw te beginnen. Het pakte verkeerd uit. De Raad van State verwierp het bestemmingsplan, waardoor verbouw onmiddellijk gestopt moest worden.

Geheime tuin

De ruimte, omsloten door de Willemstraat, Bergstraat en Dirck van Zuylenstraat inrichten als binnentuin met een aangename sfeer voor alle generaties buurtbewoners. Dat idee is najaar 2013 bij de gemeente ingediend voor de verbetering van het groen in Wijk C. Juli dit jaar is het toegekend. 

>> download pdf
<< terug naar overzicht