achtergrkrantuploads

2014-3

Juni 2014

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Grachtwater beter
Als je vanaf een brug in het water van de gracht kijkt, dan kan je de bodem niet zien. Het water is te troebel. Vervuiling? Nee. Het water is zelfs behoorlijk schoon. Dat was nog niet zo heel lang geleden anders. Toen ging het rioolwater van de woningen en de bedrijven linea recta de gracht in. Nu zitten er in het water eigenlijk alleen meststoffen, afkomstig van de landbouw in het Kromme-Rijngebied, maar de waterkwaliteit wordt nog steeds beter.

Dakterrassen

Ze liggen verscholen. Niet te zien voor wie wandelt langs de grachten of de nauwe straten van de Binnenstad. Geheime plekken zijn het bijna. Ideaal voor een onbespied en teder tête-a-tête. Of voor een gezellig glas met vrienden, als de zon gaat zakken. Of om in je eentje wat te lezen, in alle rust. Het dakterras. Een fotoserie van Gerard Arninkhof.

Tuinen kijken
Zaterdag 28 juni: tuinen kijken! Bijna vijftig particuliere tuinen, pandhoven en binnenterreinen in de Binnenstad zijn zaterdag 28 juni open voor publiek. De meeste daarvan zijn normaal niet openbaar toegankelijk. Eenmaal per jaar is er de kans om deze bijzondere plekken te bezoeken. Vorig jaar deden 1700 mensen dat.

>> download pdf
<< terug naar overzicht