achtergrkrantuploads

2014-1

Februari 2014

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Bakker is wakker
Patissier Patty Smolders en haar man, bakker Ralph Bond, liggen er niet wakker van dat ze moeten opstaan als andere mensen net naar bed gaan.

Kroeglopen

"‘Wil je ook een kusje?’ Het is zaterdagavond, 22.00 uur, Voorstraat. Ik sta met drie vriendinnen op het punt de eerste kroeg van de avond binnen te gaan. We komen een bekende tegen. Utrecht is klein. Drie van ons kent hij, vanuit de horeca. Maar mijn huisgenoot kent hij niet. M. glimlacht en draait hem haar wang toe." Een verhaal van Kylie Fletcher. 

Hardebollenstraat

Als een schaduw hangt boven de Breedstraatbuurt de mogelijkheid dat de prostitutie terugkeert in de Hardebollenstraat. Wanneer de zeventien ramen weer in gebruik worden genomen, betekent dat ongetwijfeld het einde van een ongekende periode van rust.

Patatje met
Uit geweest, laat geworden, dan is er eenmaal in de buitenlucht plotseling die trek in iets hartigs, in een lekkere vette hap, om het onrustige gevoel in de maag te stillen. Het mooie is, daar valt wat aan doen, op welk uur van de nacht ook. Broodje shoarma, frikandel, balletje gehakt, patat mèt, het kan allemaal. En nu, in de winter, zelfs een oliebol of een appelflap. Een fotoserie van Gerard Arninkhof.

>> download pdf
<< terug naar overzicht