achtergrkrantuploads

2013-5

November 2013

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Levenslang boete
Kees van Oosten ligt er op de voorpagina van deze krant bij als een man die er graag z’n gemak van neemt. Maar als er iemand in Utrecht is die het zich niet gemakkelijk maakt, is hij het wel. ‘Hou er toch eens mee op’, zegt z’n vrouw soms; ‘je zou met pensioen gaan’.

Legaal wiet telen?
Wethouder Everhardt (D66) ligt al een tijdje in de clinch met minister Opstelen over een plan voor een besloten club voor ‘rereactief wietgebruik’. De wethouder (en met hem de Utrechtse afdeling hem zijn partij) is er een voorstander van. De minister ziet er niets in. Hij heeft al diverse malen aangekondigd dat het Openbaar Ministerie in actie moet komen zodra de wietclub actief wordt. Intussen heeft de club al een postadres: Voorstraat 77. Vooralsnog staat voorheen parketbedrijf Multi-Vloer leeg. In de grote ruimte ligt een stapeltje post onder de brievenbus.

Mooier westplein

Het Westplein, waar de rails van de trambaan net zijn weggehaald, kan een mooi stukje Utrecht worden. Dat denkt Fred Dekkers, voorzitter van de wijkraad Utrecht West. Er is voorstellingsvermogen voor nodig om het met hem eens te kunnen zijn. Voorlopig is het Westplein helemaal geen plein, maar een onherbergzaam asfalt- en verkeersgebied, een tweede barrière (na het spoorwegemplacement) tussen de Binnenstad en het westen van de stad.

Erge lichtreclames

De Welstandscommissie kan niets doen tegen de felle, bewegende lichtreclames van winkels in de Binnenstad. Cool Cat op het Vredenburg begon er mee, daarna volgde Sting (gebouw De Vredenburg). Intersport, op de hoek van de Oudegracht en de Potterstraat, maakt het nu ook bont, met videoclips op buitengewoon scherp verlichte schermen. Klachten van bewoners aan de andere kant van de Oudegracht bewogen de bedrijfsleider van Intersport er inmiddels toe de reclame tussen tien uur ’s avonds en acht uur ’s morgens uit te zetten.

>> download pdf
<< terug naar overzicht