achtergrkrantuploads

2013-3

Juni 2013

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Stinkschip walmt weer
Wat stinkt en is beroemd ? Het schip in de kelder van het Centraal Museum. Bijzonder is de conservering met creosoot, de sterk geurende steenkoolteer. ‘In de hele wereld zijn maar twee vergelijkbare vondsten bewaard gebleven.’

Roeien naar je werk

Zijn liefde voor het roeien begon toen hij als kind in een Zweeds vakantiedorp was bij een meer met roeiboten. Sinds die tijd zit Jan Klijnmans als het even kan aan de riemen op het water. Hij woont in de Binnenstad, natuurlijk aan het water. Zijn huis kijkt uit over de Oudegracht.

B&B’s rukken op
De Binnenstadsbewoner die familie, vrienden of zakenrelaties uitnodigt maar ze niet te logeren kan hebben, heeft keus uit een dertigtal bed & breakfasts of minihotels. De laatste jaren rukt dit fenomeen binnen de singels op, vooral in het Museumkwartier. Bezoekers – veelal uit culturele of wetenschappelijke hoek en verre buitenlanden - willen een goedkope overnachtingsplek of zijn onpersoonlijke grote hotels beu. Gastheren hebben ruimte over als de kinderen uit huis zijn of zoeken een manier om de hoge financiële lasten op te vangen. De Oudegracht telt de meeste b&b’s (7), op de voet gevolgd door de Haverstraat (4). Zes bijzondere uitgelicht. Een fotoserie van Gerard Arninkhof.

>> download pdf
<< terug naar overzicht