achtergrkrantuploads

2013-1

Januari 2013

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Touwtrekken in ABC-straat
Een belofte, zwart op wit. In het door directeur Herman Geerdink van Centrum Maliebaan ondertekend verslag van de buurtbijeenkomst van 30 november 2012 staat dat er voor de ingang van de ondergrondse parkeergarage onder de nieuwbouw in de ABC-straat alsnog een autosluis komt. Het gaat om een soort doos waarin de auto’s vanaf de straat indraaien, om vervolgens na de sluiting van de deuren door te rijden naar beneden. Op de tekeningen van architect Jacco de Visser is de doos te zien.

Kort dag voor B en W
Het college van B en W heeft nog een jaar om zijn collegeprogramma 2010-2014 ‘Groen, Open en Sociaal ‘ uit te voeren. Het moet in 2013 gepiept zijn. Op 19 maart 2014 zijn er gemeenteraadsverkiezingen en komt er een nieuw college. Hoe staat het met de uitvoering en wat staat in de gemeentelijke begroting voor 2013? Wij lichten er een aantal zaken uit die betrekking hebben op de Binnenstad.

Schatgravers op Domplein

Zeg ‘Initiatief Domplein’ en je zegt eigenlijk: ‘goede voornemens’. Zit je tegenover de mensen van de Initiatief Domplein-organisatie, dan zit je tegenover één groot goed voornemen. Anders kan het enthousiasme van mede-initiatiefnemer Paul Baltus en vrijwilligerscoördinator Frank Kaiser niet genoemd worden.

Geheimzinnige putdeksels in de Binnenstad

Een fotoserie van Gerard Arninkhof.

>> download pdf
<< terug naar overzicht