achtergrkrantuploads

2012-5

November 2012

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Skihut verstomd
De bewoners in de Willemstraat lazen begin dit jaar in de krant dat het café op nummer 37 een nieuwe huurder zou krijgen die er een Skihut van wilde maken. De ongerustheid nam toe naarmate ze verder lazen. De huurder had zich voorgenomen om er een paar keer per week een gezellige avond van te maken waar de aanwezigen aan konden bijdragen door luidkeels met de muziek mee te zingen. Waar zou dat beter kunnen dan in het hart van dat gezellige Wijk C?

Onderaardse gangen?

Al eeuwenlang doen in Utrecht verhalen de ronde dat er onder de straat oude tunnels lopen, bijvoorbeeld onder het Domplein. Is dat waar? Nee. En ja.

Biechten lucht op

Het is een zekerheid van eeuwen: wat je in de biechtstoel door het roostertje in het oor van de priester fluistert, zal nooit bekend worden. Meneer pastoor spreekt er met niemand over. Zelfs een moord mag hij niet openbaren. Maar hoe levend is de biecht nog?

Onbekende Domkerk
Echte geheimen kent de Domkerk niet. Er zijn wèl veel plekken waar het gewone publiek niet kan komen. Hans de Man, de koster tijdens de zondagdienst, neemt ons er via smalle wenteltrapjes mee naar toe.

>> download pdf
<< terug naar overzicht