achtergrkrantuploads

2012-4

September 2012

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Epicentrum Drift
Natuurlijk heeft de universiteit eerst gedacht aan haar studenten en medewerkers bij de verbouwing van al haar panden op de Drift en omgeving. Onderwijs en onderzoek zijn immers haar bestaansreden. Maar ze wil ook een goede buur zijn voor de omwonenden. Die kunnen iets eten of drinken in het gloednieuwe café-restaurant Lodewijk [tegenover City Movies]. Tot vijf uur ‘s middags uur zijn ze welkom om in de universiteitsbibliotheek een krantje te lezen of aan te schuiven achter een werkplek met pc. En op het voorplein van de UB aan de Wittevrouwenstraat kunnen ze mijmeren op de bankjes.

Wonen boven feestcafés

Nergens in de Binnenstad is de horeca-overlast voor de bewoners zo voelbaar als in de Nobelstraat en zijstraten. Maar dit is geen reden voor de gemeente om te besluiten dat er echt geen tent meer bij kan. In de nieuwe horecanota staat doodleuk een blauwe lijn getrokken langs de Nobelstraat, wat betekent dat uitbreiding van horeca [weliswaar alleen restaurants of daghoreca] ook daar mogelijk is.

Pop-up

De Binnenstad wordt het laatste jaar regelmatig verrast door popup galeries en pop-up winkels. Ze zijn er plotseling en meestal zijn ze ook zo weer weg.

>> download pdf
<< terug naar overzicht