achtergrkrantuploads

2012-1

Januari 2012

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Zoeken in vuil
Ze kent inmiddels alle smoesjes van mensen die ze betrapt op het verkeerd buiten zetten van hun vuilnis. ‘Oh, maar ik wist niet dat het vandaag niet mocht.’ ‘Ik heb het wel op tijd buiten gezet, maar de vuilniswagen heeft het niet meegenomen.’ ‘We zijn hier nog maar net komen wonen, dus we wisten de dag niet.’ Mandy Scheel, buitengewoon opsporingsambtenaar bij Toezicht en Handhaving, vertelt het met een enigszins gelaten glimlach.

James van Lidth

Hij zegt dat ze hem in Deventer in hun hart gesloten hadden en dat ze op hun neus keken toen hij vertelde dat hij de stad ging verlaten. ‘M’n vrouw wilde terug naar Utrecht en ik wilde bij haar blijven’, zegt James van Lidth de Jeude [66]. Ze hadden een prachtige villa aan de IJssel. Dat was ook de voorwaarde geweest van z’n vrouw Anneloes. Naar Deventer, desnoods, maar dan wel een mooi huis aan de rivier.

Schone drukker

’Kom je om te schrijven over vuile handen? Die hebben wij hier al lang niet meer’, lacht Frans Boon, eigenaar van Drukkerij Pascal in de Ridderschapstraat. ‘Heb je de voordeur gezien?’ Hij doelt op de poster met de tekst DUURZAAM BEZORGD.

Bussen zeer traag

Bussen rijden in de Binnenstad veel langzamer dan de gemeente heeft berekend. De gemiddelde snelheid is geen negentien kilometer, maar veel minder, zo kan het Wijk C Komitée thans bewijzen. Uit een totaal van 1200 busritten blijkt bijvoorbeeld dat de gemiddelde snelheid van lijn 11 tussen CS en halte Potterstraat [in beide richtingen] 10,4 kilometer bedraagt. Bij deze snelheid is de NO2-emissie drie keer zo hoog als waarmee de gemeente rekent.

>> download pdf
<< terug naar overzicht