achtergrkrantuploads

2010-4

September 2010

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Vaarwel Gymnasium
De laatste dag. Morgen begint de vakantie. En na de vakantie zit het Christelijk Gymnasium niet meer op twee locaties, maar uisluitend in de Koningsbergerstraat, dichtbij de Munt.

Winkeloppas
In september zit ze er precies één jaar, Heleen Angenent met haar Winkeloppas in de Boothstraat 7. Ze kan best wat publiciteit gebruiken, want zo bekend is haar activiteit nog niet. In ieder geval zijn ouders ervan overtuigd dat ze in een behoefte voorziet. De kinderen hebben het er - zo zegt ze - zo naar hun zin, dat ze het jammer vinden als hun vader of moeder ze weer komen ophalen.

Willie Wortelmachine
Her en der in de Binnenstad dook er de afgelopen maanden een wonderlijke machine op. Het meest opvallende was zijn kleine formaat, gekoppeld aan zichtbaar heftige krachtsinspanningen die hij moest leveren voor zijn geheimzinnige werk. Hij schudde en pufte, schokte en heide stukken buis in de bodem en braakte modder en water.

Waterfietshater
Volgens havenmeester Jaap de Jong bestaan er allerlei misverstanden over de functie en de bevoegdheden van de havendienst. Vandaar dat hij de Binnenstadskrant vroeg om een interview. Het werkgebied van de havenmeester omvat alle openbaar toegankelijke vaarwateren in de gemeente Utrecht, dus ook de Vecht en het Merwedekanaal en de havens van de Lage Weide. In het gesprek met De Jong, dat plaatsvond tijdens een tochtje met de stroomboot [de elektrische bierboot], beperkten we ons tot de grachten en singels van de Binnenstad.

>> download pdf
<< terug naar overzicht