achtergrkrantuploads

2010-3

Juni 2010

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Onder de wielen
Sommige huizen beven even als er een bus of een vrachtwagen door de straat rijdt of als er verder weg een trein passeert. Een trilling, noem het een klein aardschokje. Weliswaar heel laag op de schaal van Richter, maar toch.

Roadblocks

De twee roadblocks van witte en rode kunststof blokken, volgestort met zand, blijven voorlopig het Domplein ontsieren. Er is nog geen andere oplossing voor de trillingsproblemen, die deze winter ontstonden na de aanleg van de markering van het castellum.

Eindelijk erkenning

In het hart van de zuidelijke Binnenstad ligt een reusachtige desolate modderpoel die de binnenruimte van een heel huizenblok beslaat. Je moet het weten te vinden. Alleen vanuit de kleine ABC-straat kun je het zien. Direct zicht erop hebben uiteraard de bewoners van de huizen in ABC-straat, Lange Nieuwstraat, Groenestraat en Nieuwegracht die het blok begrenzen. Directe last van lawaai en trillingen hebben zij ook. Al ruim twee jaar lang vinden hier zware sloopwerkzaamheden plaats.

Eten bij oma

Een fotoserie van Saar Rypkema.

Arme kastanjes
Op 30 april viel totaal onverwacht een van de monumentale kastanjebomen op de werven aan de Oudegracht om. Gelukkig raakte niemand gewond. Frank van den Brink, senior boomtechnisch adviseur bij de gemeente: “Wij inspecteren systematisch alle gemeentelijke bomen in de stad. Maar bij een zorgvuldige (visuele) inspectie van deze boom waren eerder geen gebreken waargenomen. De boom bleek desondanks verzwakt te zijn door een zwam.”

>> download pdf
<< terug naar overzicht