achtergrkrantuploads

2010-2

April 2010

In deze editie van de Binnenstadskrant:

Vrijmarkt risicovol
Slecht weer is goed openbare orde-weer, want als het regent en stormt blijven veel mensen weg, of gaan ze eerder naar huis. Niettemin hoopt Judith Pijnacker, adviseur openbare orde op het stadhuis, op fantastisch weer eind april, zodat de vrijmarkt en Koninginnedag lekker druk zullen worden, en dan denkt ze aan vijfhonderd- tot zeshonderduizend mensen over twee dagen. ‘Het is een groot volksfeest, en dat moet slagen, als het even kan vlekkeloos.’

Overval in augustus

’Die dagen voel ik mij oud’ en ‘het lijkt altijd op een overval’, reacties van bewoners uit de Binnenstad op de Utrechtse introductiedagen.

Toch Zocherconcert?

Zeven keer al hebben enthousiaste bewoners van de Tolsteegsingel gezorgd voor een heel bijzonder evenement, het Zocherconcert. Klassieke muziek op en over het water, uitgevoerd door professionele muzikanten op een zondagmiddag in de nazomer. Na die zevende keer, in 2008, werd het stil. Maar misschien komt er nu toch een vervolg.

Keldermuziek

Bezoekers hebben veel kans op een live concert, als ze ‘s avonds via de wenteltrap in de Lange Smeestraat naar de werfkelder afdalen. Maar verwacht niet dat het meteen begint, want in ‘t Oude Pothuys komt de muziek op z’n tijd.

Buiten is beter
Een fotoserie van Patrick van der Sande.

>> download pdf
<< terug naar overzicht